A Nemzet Temploma

Köszöntő
A Templom Története
 • 1000 év
Történelmi emlékhely
Sóly
Események
Alapítvány a templomért
 • Dokumentumok
Turizmus
Impresszum
Galéria
Panorámakép
TAMOP 1.4.1


 MÉDIA PARTNERÜNK HÍREI

 REFORMÁTUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. február  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


Google PageRank


Köszöntő

„Az Úr seregének a vezére ezt felelte Józsuénak: Oldd le sarudat a lábadról, mert szent az a hely, ahol állsz. Józsué pedig úgy tett.” /Józs 5,15/

Sóly Temploma Szent Hely, Szent, hisz itt nyerte el formáját és sorsát a Nemzet, a Haza, az Ország Amiben hiszünk, itt dőlt el, kinek a fejére került először a SZENT KORONA...

Kedves Látogató!
Áldott Magyar Testvérem!

Isten Józsuéhoz intézett szavaival fogadlak e honlapon, és hívlak: Látogass el A Keresztyén Magyar Államiság szülőhelyére! Hiszem, hogy a szövetségkötés helye ez, ahol hősök kiontott vérével pecsételte meg Isten népünket és Hazánkat egy olyan szövetségbe, melynek célja a Kárpát-medence keresztyén magyar fennmaradásának biztosítása.
Itt Sólyon dőlt el nemzetünk sorsa 997-ben, nem emberi erő, hanem Isteni akarat által. I. István kápolnája és az azt továbbépítve kialakult 1000 éves templom, ennek a szövetségnek hiteles emlékhelye. Nem véletlen, hogy királyként István 1009-ben itt írta alá azt az adománylevelet, mely Veszprém püspökének anyagi függetlenségét biztosította, sőt az Árpád véréből való uralkodók királyi udvarnoki, udvarnagyi faluként, magánterületként őrizték e települést. Az 1009-es oklevél, mely egyben a Történelmi Vármegyerendszer első említése is, a Magyar Közigazgatás megkerülhetetlen részévé tette Sólyt.
Kárpát-medencei megmaradásunk emlékhelye és záloga e templom, minden magyar zarándokhelye.
Az elmúlt évtizedekben állaga Hazánk állapotát tükrözte vissza, és most amikor erkölcsileg és gazdaságilag is újjá akarjuk építeni a Hont, nem feledkezhetünk meg annak egyik legősibb alapkövéről!
A fentiek szellemében törekvésünk a következő:

 Nyilváníttassuk hivatalosan is történelmi emlékhellyé Sólyt és annak templomát!
 Újítsuk fel a templomot, hogy méltó emléke legyen az elmúlt évszázadoknak!
 Építsünk látogatóközpontot, hogy az idelátogatók a XXI. század technikai lehetőségeit kihasználva ismerhessék meg Magyarország hőseit és történelmét!
 Alakítsunk ki egy kalandparkot, a X. sz.-i életkörülmények megismertetésére!
 Legyen Sóly az 1009-es oklevélre alapozottan, elismerten a vármegyerendszer szülőhelye.
 A Magyar Parlament, és a mindenkori közigazgatásért felelős minisztérium, vállaljon anyagi felelősséget a templom és az abban folyó folyamatos istentiszteletek biztosításáért!
 Legyen Nemzeti Zarándokhely a helyreállított templom!

A fenti elképzelések megvalósulása egyaránt szolgálná a falu, Veszprém Megye és Magyarország nemzeti identitásának megerősödését, és újjá éleszthetné a szunnyadó nemzettudatot szétszóratott
Magyarságunkban.

Erre a munkára hívunk – Kedves Látogató – Támogasd Gyülekezetünket, hogy együtt ébreszthessük a Nemzetet!


Sóly, 2011. október 7.

Bikádi László Károly
lelkész


 
© 2011. A Nemzet Temploma - Az 1000 éves Sólyi Templomért Alapítvány